fbpx

Post Detail

„Двете лица“ на един фрийлансър

Ежедневието на един фрийлансър има две лица. Кое е вашето или на чие място предпочитате да бъдете?

Съществуват два коренно различни образа, в които бихте могли да се „огледате“. Твърде различни, но и поучитилни. Те граничат в двете крайности и имат своите добри и лоши страни. Вероятно този живот, за някои е мечта, а за други прикритие за мързела му. Всъщност, всеки средно интелигентен, би могъл да намери баланса между задоволяващия успех, без прекалена алчност, но и упорит труд без размотаване. Това е „златната пресечна точка“ на идеалния професионалист. 

Упоритият човек, който работи 7 дни в седмицата повече от 8 часа


По-адекватно е да сте от този тип, макар и да е малко прекалено. Амбициите изграждат личснотта и ви поддържат живи. Малките стъпки са най-сладки и се помнят дълго. Съветът ми, обаче, е да не се превръщате в “зомбита” – работете, но не докато припаднете от умора, а до момент, в който се чувствате продуктивни (без значение дали вършите креативна дейност или стоите по 16 часа пред компютъра). 

Винаги съм си мислила, че е прекрасно да бъдеш от групата на свободно практикуващите, но си признавам, че не осъзнавах колко много се трудят – до скоро. Виждах до границата на повърхността. Определях фрийлансърите като “кадърни хора”, които изкарват пари заради уменията си, и разполагат с целия си ден. Оказа се, че това е непознат и непредсказуем свят, но и твърде интересен. Всичко се случва, ако преборите страховете си. Убедена съм, че голяма част от вас – фрийлансъри, обожавате това, което правите, но не се преуморявайте, защото губите ефективност. 

Безхаберникът, който се крие под „маската“ на човек, работещ на свободна практика

Не желая да бъда груба, но животът ме сблъска с бизнесмени навсякъде. В един момент се замислям : 

„Кой работи по останалите места?”

Всеки втори има бизнес, но само един на десет е реален. Останалите мениджъри се „шляят“ с колата, „сърфират“ из социалните мрежи и обикалят барове и дискотеки, за да демонстрират поведение на хора, които изкарват пари (едва ли не, докато дишат). Е, има и такива, похвала за което, ама това се постига след дълги години труд и умение за делегиране на задълженията.

Мили ми “фрийлансъри”, не се скатавайте – този живот е безсмислен. Ще се понасилите да станете малко по-рано и отново ще намерите време за другите важни неща, като спорт и лични ангажименти. А, клубовете  – и да ги ограничите, няма да ви пишат отсъствие. Какъвто и източник на доход да имате, и да ви е лесно в момента – нищо не е вечно. 

Поставяйте цели, изграждайте се като личност за подражание и действайте в името на бъдещето!

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome