fbpx

Post Detail

Изготвяне на статии - копирайтинг услуги

Копирайтинг – работа или начин на живот?

За някои, писането е като чисто изтезание на мозъка, а други – го чувстват като наркотик. Е, ако го приемате по първия начин – откажете се от тази дейност още сега. Това е професия, която трудно се практикува без желание. По-добре да намерите прозвището си на друго място – оставете задачите да бъдат свършени от хората, които обожават писането.

Все пак не можете да се “скатаете”, каквато възможност съществува при голяма част от длъжностите. Да бъдете копирайтъри не означава да напишете някакъв текст – трябва да е точният текст. Ако сте изпадали почти в несвяст от удивлението на клиентите ви заради написаното от вас, то вие сте на правилния път. Продължавайте в тази посока!

Какво ви дава копирайтингът като професия?

На първо място – ЖИВОТ!

Да, звучи малко странно, но е самата истина. Голяма част от работещото население просто присъства на дадено работно място. Жалка е картината на професионалния живот на хората (ако може да се нарече така). Едни прекарват работното си време в мрънкане, че им е скучно, но в същото време искат да увеличат дохода си. Останалата част работят прекалено много извънредни часове, защото са изпълнителни – те са перфектните служители за всеки работодател.

Е, копирайтърите сами избират – кога да пишат, къде и какъв обем. Очертават рамката на живота си така, както сами преценят. Е, не са никак малко дългите часове престой в мисловна дейност, но желанието за писане оправдава трудностите и препятствията. Само истински отдаденият копирайтър на професията, би могъл да разбере за какво става въпрос. Добре, че “батериите на мозъка” отслабват и ефективността спада, за да настъпи време за почивка.

Възможност за работа от всяко кътче

Фейсбук и всички социалните мрежи обичат да “дразнят” хората с красиви картини, пейзажи и прекрасни снимки от множество държави, които са придружени с мотивиращи фрази. Подтикват към мечти и друга реалност. Лятото, особено, активно се “постват” плажни работни места.

Всичко това е възможно, и се случва в Ерата на свободната практика, към която е причислен копирайтингът. Да, даже е на челните позиции сред класациите за “Професия, която няма ограничения от към местоположение на упражняване” Тук вече може да настъпи малка завист, защото писателите имат възможност да творят от плажа, от някой остров или друго екзотично място.

Въпрос на личен избор – само концентрацията е под въпрос. Не е никак лесно – все пак “човещинка”. Но, обстановката не може да се сравни, с който и да е офис. Необходимите средства са таблет или лаптоп, както и налична безжична връзка. Избрахте ли вече подвижния офис днес?

Променя мирогледа

Ако сте от хората, които обожават да пишат – значи сте намерили призванието си. Намерили ли сте призванието си, вие ще бъдете щастливи, и ще израствате. Каква по-голяма радост от това да прекарвате ежедневието си в дейност, която ви харесва, плюс допълнителната екстра да получавате доходи от това? Само така бихте могли да бъдете ефективни и да не повтаряте думите на отегчения човек, работещ в скучния офис.

Вероятно и вие, копирайтъри, които четете това, сте повтаряли на старата си длъжност (ако сте работили нещо друго преди това) : “ОФФ, сега ли пък точно намериха да искат това ?” Или “Кой ще ми плати извънредния труд ?” Това наричам аз “синдром на неудовлетвореност на работното място”. Обичащият професията си, забравя за времето.

Работи през почивните дни и късно вечер, но знае, че го прави, защото той така е пожелал. Услугите, които се предлагат в сферата на контента, променят изцяло съзнанието. Качественото съдържание има силата да променя съдби – не малко бизнеси са спасени чрез стойностен текст, който е правилно оптимизиран.

Издава вашата уникалност

Замисляли ли сте се някога, че сте доста по-различни от останалите? Вярвали ли сте, че точно вие може да дадете нещо ново на читателите, което да се харесва? Определено думите, които ще напишете, няма кой да ги каже по същия начин. Вариантът е да ви копират, но това означава, че сте стигнали далеч в развитието си.

Креативността се толерира във всяка една сфера, но писането – там си е голям “майсторлък”. Така че, ако още не сте разбрали, че сте уникати, а мислите, че само си “драскате” – помислете по-задълбочено. Потърсете компетентна оценка, за да се затвърди това, което сами не си признавате. Ако пък вече сте достатъчно уверени да творите – не спирайте, а „препускайте“ с бясна скорост (в рамките на разумните граници).

Не ви се налага да се привеждате във вид всяка сутрин

Намусеното лице от ранното ставане всяка сутрин ще остане в миналото, ако сте от колектива на копирайтърите. Свободната практика позволява да се събудите, когато искате, както и не е от значение, че няма какво да облечете. Оправянето на косата също може да се отложи за малко по-късно.

Не мислете, че насърчавам към немърливост, но чувството е прекрасно, когато не бързате за никъде, и избегнете задръстването. Ако толкова ви липсва “контенето”, винаги можете да разпуснете вечер с една разходка с приятели. А, за мъжете копирайтъри е повече от ясно – те ще са най-щастливи от този вид полза на професията.

 

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome