fbpx

Post Detail

Изготвяне на статии - копирайтинг услуги

Какво трябва да знаем за имейл маркетинга, за да не го превърнем в спам?

Всеки предприемач, в която и да е сфера, е способен на огромни усилия, за да привлече клиентела към себе си. В бизнеса “дебнат хищници” от всеки ъгъл. Един трик, който може да ви осигури популярност и увеличение на приходите, е способът в сферата на дигиталния маркетинг, който носи популярното име “имейл маркетинг”.  

Той е познат за мнозина, но малцина знаят как да го прилагат. Може да се окаже колкото полезен, толкова и натрапчив, което ще доведе до отрицателно въздействие върху плана ви за развитие на бранда ви.

Какво трябва да знаете за имейл маркетинга?

Навярно сте дочули, че имейл маркетингът “прави чудеса” и сте решили да го използвате. Съществува обаче една много лека граница между спама и ефективната реклама. Не позволявайте да попаднете в списъка с предприемачи, които са приключили кампании с фатални последствия.

Внимавайте с първоначалното набиране и подбор на имейл адресите на заинтересованите лица, както и последващото им разпращане. Запознайте се с предимствата и недостатъците, за да изготвите най-добрата стратегия.

Предимства на имейл маркетинга

 • Бърз и ефективен метод за комуникация с клиентите ви – имейл маркетингът не може да бъде сравнен със стария начин за изпращане на писма по пощата. Не, че не беше вълнуващо, но този тип комуникация сега би ви отнело много време, а и няма да има същия резултат. Способни сте да реализирате значителни продажби чрез изпращане на  точната информация към заинтересованите лица. По този начин много лесно ще установите текущото състояние на вашата кампания
 • Привлича настоящи и бъдещи клиенти – няма да ви се наложат кой знае какви усилия да заинтригувате аудиторията. Необходимо е веднъж да им докажете, че предлагате интересни теми, продукти и промоции, а те с нетърпение ще очакват да получат следващото съобщение от вас. Важно е подходът ви да е деликатен и да не сте твърде натрапчиви
 • Ще си спестите допълнителни разходи за маркетинг – рекламата е онзи разход, който има за цел да се превърне в ефективно средство за източник на по-високи доходи в бъдеще. В доста от случаите би могла да ви струва значителни суми. Затова, възползвайте се от предимствата на нискобюджетния маркетинг чрез съобщение по имейл. Правилните действия ще ви изтласкат на челни позиции
 • Ответната реакция е в значителна степен по-високатози факт се дължи на това, че потребителят може да “стъпи” в сайта ви само с едно кликане. Вие сякаш “напомняте за себе си” по фин начин, а той е склонен да ви посети, защото не му се налага да прави почти никакво усилия – да запомни уеб адреса и да се сети да разглежда именно вашия бранд. След известно напомняне обаче, вие може би ще сте сред предпочитаните доставчици на вашите клиенти.
 • Електронната поща има възможност за автоматични отговори евтините и практични програми, които са способни да отговарят автоматично, са един огромен принос за това потребителите да получават 24- часова информация от вас. Звучи ли ви като “докато спим ще правим пари” ? На практика е точно така

Недостатъци

 • Имейлите ви могат да попаднат в списъците за спам – не прекалявайте с множество съобщения, които да се окаже, че преобладават в пощенската кутия на клиентите ви. Съществуват анти-спам програми и сървъри за имейли, които разграничават неодобрените съобщения в отделни папки. Имайте предвид, че не е много трудно да попаднете там.
 • Съобщенията по електронната поща трябва да са къси – вероятно имате много какво да кажете, но трябва да сте наясно, че отсрещната страна не е привърженик на много информация. Създавайте кратки текстове с максимално полезни и точни факти, както и конкретни оферти. Това реално ще ви донесе успех
 • Имейл маркетингът ограничава креативността ви –  текстът е най-важната част, а често се приема за ненужен и скучен. Трябва да се поддържа интереса на психологическо ниво. Едно леко отклонение може да доведе до негативизми за бизнеса ви. Придържайте се към това, което се очаква от вас, колкото и да желаете да изпъкнете с повече. Очакванията са ясна реклама и възможно най-сбито поднесена информация.

Полезни съвети при използване на имейл маркетинг кампания

Какво трябва да знаете за имейл маркетинга, за да бъдете успешни? Как да изградите доверие у клиентите? От какви трикове се нуждаете? Как да не попадате в двете крайности на натрапчивост в пощенските кутии на абонираните лица? Всичко е възможно, макар и да изглежда сложно на пръв поглед:

 • Провеждайте легална имейл кампания
 • Отправете лично послание, от което сякаш “лъха” специално отношение
 • Направете ясен, точен и конкретен призив за действие
 • Изгответе кратко съдържание, което да представя най-значимата информация
 • Бъдете последователни
 • Форматирайте съобщението в подходящ вид
 • Проверете още веднъж съобщението, коригирайте при необходимост и чак тогава го изпратете
Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome