fbpx

Post Detail

Изготвяне на статии - копирайтинг услуги

Как да пишем „завладяващи“ заглавия ?

Ако виждате, че изградената ви стратегия в областта на копирайтинга не работи добре за вас, то значи грешите някъде. Проверявате ли добре всеки детайл? Може да пишете “завладяващо”, но за да се получи магията между вашия бранд и потребителите, трябва да наблегнете на някои съществени особености.

Съдържанието трябва да е добре структурирано и обособено в абзаци, носещи конкретни подзаглавия. Но, това не е всичко. Читателите са склонни да реагират различно, което до голяма степен зависи от първоначалното впечатление.

Тъй като дрехите тук няма как да изиграят роля,  то трябва да се насочите към друга техника. За да не „подминат“ новата ви статия, а да предизвикате обратна реакция, то трябва да имате „привлекателно“ заглавие и изображения. Тези са главните фактори за привличане на правилната аудитория, които ще увеличат рейтинга ви и последващи покупки.

Как да пишете магнетични заглавия?

Използвайте прости думи

Един експерт в областта на копирайтинга може да пише по всякакъв начин, но данните сочат, че опростените заглавия действат най-ефективно. Това, което очаква обикновеният читател, не са сложни фрази, изрази и термини, използвани в науката, в сферата на технологиите и т.н. Те търсят заглавие, което „да ги грабне от пръв поглед„, а съдържанието да им бъде полезно. Например “Лесен начин за почистване на петно от килима”, “Съвети за отстраняване на петно от дрехите” и други.

Използвайте позволените трикове на копирайтинга

Познавате ли тънкостите в копирайтинга? Как могат да работят за вас и какво широко приложение придобиват последните години? Създайте очаквания у читателите, за да повишите трафика в сайта ви. Използвайте думи като : “5 лесни начина да отслабнете”, “10 стъпки за лесно почистване на фурната”, “3-те най-ефективни стратегии за….” и други. Тези цифри подтикват заинтересованото лице да прочете съдържанието ви или поне да надникне – придобива се ясна представа за дължината на поста.

Използвайте прилагателни и глаголи, които предизвикват емоции

Емоционалността е заложена у всеки, което подсказва и високата значимост за присъствието и в заглавията. Отправете към читателя подобно послание, за да се почувства значим. Само една дума би могла да въздейства по начин, който ще ви осигури допълнителни клиенти. Едни от най-често използваните думи са :

 • “отличен”
 • “фантастичен”
 • “най-важен”
 • “полезен”
 • “ценен”
 • “невероятен”
 • “отвратителен”
 • “убийствен”
 • “най-добър”
 • “най-много”
 • “провалям се”
 • “вдъхновявам” и други.
Използвайте въпросителни думи

Желанието за научаване на нова информация или усъвършенстване в дадена област не приключва нито със завършването на определено образование, нито с възрастта.

Категориите и темите биха могли да са толкова разнообразни, че едва ли има човек, който би си помислил, че знае всичко. Затова, най-добрият ключ към създаването на “завладяващо заглавие” е да използвате въпросителни думи.

Създават подсъзнателно интерес на момента. Покажете със заглавието, че можете да помогнете или да дадете напътствия по отношение на дадена задача, избор или решение. Такива са : “Как да изберем най-добрия хладилник за дома?”, “Какво трябва да правим, за да изглеждаме блестящо рано сутрин”, “Какви градински мебели са най-подходящи за малка градина?”

Повишете любопитството на читателите, използвайки думи за незабавна реакция

Със заглавие, включващо думите : “само сега”, “последна възможност”, “незабавно”, “в рамките на 10 минути или 2 часа” и т.н., вероятността за поръчки се увеличава. Хората не пропускат добри оферти, ако успеете наистина да им грабнете вниманието. Склонни са да направят инвестиция, ако се чувстват убедени в стойността й. С подобни думи биха реагирали по-бързо, притеснявайки се да не пропуснат възможността. Заглавието действа подобно на  ”Черните петъци” – вероятно сте запознати какви приходи носи този ден.

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome