fbpx

Post Detail

Изготвяне на статии - копирайтинг услуги

Tрансформацията в живота на един копирайтър

Може би имате добър стил на писане, но не винаги се получава най-доброто (така е само според вас). Понякога сте удовлетворени от свършеното, а друг път сте склонни да отправите лични упреци – все нещо не ви достига за създаването на перфектния текст. Първо, помислете! – най-големите провали в изкуството на велики художници (отново според тях), се продават най-бързо и най-скъпо. Този пример е подобен на “синдрома на контент специалиста”.

Съвършенството – този стремеж е колкото полезен, толкова и вреден. Копирайтъри, приемете, че писането е мисловен процес, който не всеки път може да се контролира, а креативността не винаги е на едно и също ниво. Понякога “гениалните идеи” намаляват, но това не означава, че утре няма да се събудите по-вдъхновени от всякога. Въпросът е как да се справим и да приемем “трансформацията” ? Неизбежна ли е тя? Как трябва да проектираме психиката си – към приемане на ситуацията или критиката и желанието за бързо усъвършенстване надделяват?

Какво представлява “трансформацията” в живота на копирайтъра ?

Хората се променят – в начина си на мислене, действия и т.н. през определен период. Копирайтърите – сменят своите настроения непрекъснато (какво да се прави – емоционални сме си).  Вероятно се дължи на факта, че се изисква умение и прецизност по отношение на изготвяне на всяко едно изречение. Текстът не е само думи, той е съвкупност от правилните думи. За да ги намерите, понякога трябва да „намалите темпото“ и да ги търсите по-дълго. Приемете, че не сте роботи, а хора. А животът на копирайтърa е твърде динамичен и непредсказуем.

Фокусът на работа се измества към крайния резултат, а не към текущия момент

Приемете, че животът на контент специалиста не е константа. Всяка задача изисква различен подход. Да, “задобрявате” в дадена област, когато пишете, но информацията, с която може да се запознаете „извира“ във всеки един момент. Работата ви е свързана със създаване на стойност, като целта е да се увеличава на база надграждане. Вашето усъвършенстване ще проличи по усмихнатите лица на клиентите.

Фокусирайте се върху таланта, който притежавате. Желанието за развитие е ключът към успеха. Това обаче не може да се постави в рамка от конкретен срок. Зависи от вас, но не прекалявайте с бързите ходове. Не оставяйте “празни дупки”, само за да продължите напред. Целете се към “крайния продукт” – писане на уникално съдържание, познания в повече области и контент стратегии.

Бързай бавно, за да бъде славно!

Ако до този момент сте работили по 8 часа за работодател, който е изисквал количествена продуктивност, то работата на копирайтъра се измерва в качествено отношение. Време е да промените мирогледа си и да забравите за времето, за да не изпадате в стресови ситуации допълнително.

Ако не можете да напишете и сто думи, значи някъде грешите – може би сте преуморени или разсеяни. Излезте, разходете се, починете си, спортувайте (разбира се, ако не сте “закотвени” в офис). След това продължете.

Това не означава, че бездействате и трябва да се наречете “безделници”. Вероятно “батериите” ви имат нужда от “презареждане”. Някъде напред във времето, всяко ваше усилие ще бъде възнаградено. Сега, просто бъдете последователни в процеса на личното ви усъвършенстване. Скоро ще се наслаждавате на “прожекторите на успеха”.

Приеми новите рискове с усмивка

Голяма част от хората се ужасяват при мисълта за промяната и от това да “напуснат комфорта си”, въпреки че не са удовлетворени от моментното си състояние. Копирайтърът трябва да е наясно с рисковете, свързани с “трансформацията” от начинаещ към истински професионалист. Не се страхувайте да приемате рискови стъпки – пишете в непознати области, за да научите повече. Приемайте шансовете, които ви поднася Съдбата. Рисковете могат само да ви “ошлайфат”, а поука и последствията от случващото се, ще ви направи специалисти в областта на контент маркетинга.

Повярвай в себе си, защото си способен на повече!

Без значение дали сте начинаещи копирайтъри или сте се заели с поредния голям проект – вярвайте, че ще успеете. Ако очаквате да няма предизвикателства, по-добре още сега приключете с тази професия.

Но, струва ли си да “затриете” таланта си. По-трудният, но по-добър вариант, е да покажете уникалността си пред света. Няма друг, който да “мине с вашите щрихи”, вие сте главния творец. Без силна вяра в способностите ви и упоритост във всяка една поставена задача, трудно ще продължите. Това е част от промяната и постигането на малките цели, които водят до сбъдването на една мечта – “трансформацията в Копирайтър” със самочувствието на изграден талант.

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome