fbpx

Post Detail

Изготвяне на статии - копирайтинг услуги

12 Тайни на успешните блогъри

Желаете да “блеснете” като нов блогър през 2019 г.? Е, всичко е постижимо, ако предприемете правилните действия. Необходимо е да спазите някои важни съвети и да създадете стратегии за създаването на успешен блог. Имайте предвид, че началните стъпки по генерирането не са толкова сложни, но трябва да правите непрекъснати проучвания, за да изпреварите другите блогъри. Бъдете отговорни и смело напред! Очакват ви нови предизвикателства, но усилията ви ще бъдат възнаградени.

Наръчник за успешен блог през 2019г.

Създайте качествено и интересно съдържание с по-голям обем

Ако очаквате да постигнете прогрес с обем от 200-300 думи на блог пост, не се заблуждавайте. По-скоро аудиторията ще обърне внимание на труда ви, ако текстът е дълъг, добре структуриран и полезен. По този начин показвате загриженост към потребителите и техния проблем. Те очакват прочетеното да им помогне, след което е много вероятно да споделят публикацията ви с техните приятели. Google стартира по-задълбочен раздел за изследване на резултатите от търсенето при статиите. Започнете да работите с по-дълго съдържание – сами ще се убедите в ползата му.

Създайте добро визуално съдържание

Текстът е най-съществената част от блога, но изображенията, видеоклиповете, графиките и други, са тези, които привличат посетители, и носят акции в бъдеще. Ако развивате блог, който няма достатъчно изображения и видеа върху текста, то сега е моментът да засилите тяхното присъствие. YouTube също е търсачка, така че не трябва да се пренебрегва.

Стремете се към увеличение на списъка с имейли

Не пропускайте и най-малкия шанс да прибавите още един контакт в списъка си. Пощата е основна форма на кореспонденция в работна обстановка, така че този абонамент е важен за вас. Опитайте се да привлечете все повече хора,  с които да имате пряка връзка. Едно е те да се сетят да отворят личния ви блог (по-рядко е), много по-ефективно е вие лично да им изпращате информация през определен период. Най-лесно да се увеличите процента на имейли е като им предложите безплатна книга, ако се абонират за блога ви.

Анализирайте конкурентите си

Ключът към успеха е да бъдете по-добри и по-интересни от конкурентите. Разберете какво се търси и предложете най-доброто. Не забравяйте, че това е вашето лично състезание, в което трябва да се борите за челните позиции. Опитайте се да разберете техните стратегии, вижте кое работи добре при тях и действайте в тази посока. Важни са ключовите думи, с които борави публиката, за да кликне на съответната публикация.

Инвестирайте в платена реклама

Не е нужно да харчите всичките си средства за реклама, която не знаете как ще проработи. Във всички случаи обаче, тя е полезна. Определете бюджет, който няма да ви утежни много, и наблюдавайте статистиките след това. Ще забележите какъв е интересът към вашето съдържание и какви хора се информират главно. Една незначителна реклама седмично може да бъде много ценна за развитието на блога ви.

Привлечете приятели в социалните мрежи, които ще ви бъдат полезни за развитието на блога

Трябва да се насочите към нови познанства с хора, които се занимават със създаване на съдържание, маркетинг специалисти и други. Винаги можете да научите нещо повече от човек, който се развива в същата ниша, в която и вие. Не губете много време, а започнете още сега. В тази сфера на дейност е добре да имате на кого да разчитате в даден момент. Често възникват въпроси, на които едни знаят отговора, а други – не. Изключително важно е да се обградите със стойностни хора в тази професия, вие също помагайте, когато можете.

Започнете с добре изградена стратегия

Ако сте начинаещи, то стратегията вероятно би била трудно да се създаде от вас. Ако имате финансови средства, заложете на професионалисти, но имайте предвид, че ще ви струва солидно. Възможно е и сами да се справите на първоначален етап, като вникнете в материята. Винаги трябва да мислите в дългосрочен план и да се стремите да правите най-доброто. Не пропускайте да четете актуални текстови материали от сигурни източници в интернет пространството, следете останалите блогъри и копирайтъри. Не е казано, че вие трябва да “откриете топлата вода”, но важно е да разберете как да я “пуснете”.

Блогът ви трябва да е приложим за всички видове устройства

Таблетите и мобилните телефони са основните източници на трафик. Затова е необходимо блогът ви да изглежда добре и да е удобен за разглеждане на всякакви мобилни устройва – настолен компютър, лаптоп, таблет и смартфон. Малките екрани ще ви донесат сериозен трафик, така че не трябва да се допускат грешки в нито един ход.

Заложете на сигурността в блога

Бъдете внимателни, защото не сте защитени от неприятности. Малки и големи организации често стават обект на натрапници. Важно е да имате сигурно HTTPS име на домейн за блога си. Запазете резервни копия в архива си както в офлайн, така и в онлайн режим. Използвайте само добри приставки за защита и следвайте инструкциите за сигурност – избягвайте обществен WiFi, използвайте по-сложни пароли, актуализирайте софтуера, плъгините и други

Търсете начини да изпъкнете с индивидуалност

Темпът по създаване на блоговете се увеличава с всеки ден. Това налага още повече усилия, за да се откроите от тълпата. Трябва да покажете нещо различно, уникално и стойностно. Може да се каже, че е необходимо да накарате читателите да се наслаждават на творбите ви и да ви запомнят. Вече не е важно да сте от първите, които са се появили като блогъри, а да сте тези, които всеки ден търсят начин да покажат уменията си по уникален начин

Имайте предвид диверсификацията на доходите в дългосрочен план

Това е важен аспект в създаването на блога, но през 2019 г. е още по-значим. Трябва да сте наясно, че през годината се очакват промени във финансова гледна точка. Гледайте дългосрочната линия и се застраховайте, ако е възможно. Не е изключено да бъдете с нулев доход за известен период, ако например разчитате на Google AdWords от органичен трафик за търсене, и вашият блог изведнъж се сблъска с актуализация. Поддържайте пощенския си списък с добър обем, за да не изгубите възможностите си за контакти и трафик в блога.

Блогът ви има нужда да бъде в синхрон с тенденциите на търсачките

Ако искате Google да предпочете повече вашия блог, то трябва да изпълнявате неговите условия. Следвайте SEO тенденциите, макар да не е никак лесно. Специалистите в тази сфера срещат затруднения, а за обикновения блогър с начални познания, може да се окаже сериозен проблем. Ядрото е текстът, но при алгоритмите на търсачките често се случва нещо ново, а оптимизацията на блога ви е ключов фактор за успеха.

Заключителен съвет :

Не се самозалъгвайте, че ще бъдете перфектни, когато стартира вашият блог. Стремежите ви обаче винаги трябва да са насочени към професионализъм. Може да пропуснете възможности, ако непрекъснато променяте дизайна на изображенията, структурата на статията или някоя друга дума. Важно е да разпределяте времето си пълноценно – намерете баланса, а не изразходвайте 95% от работното си време, за да променяте 5% от крайния вариант на текущия проект.

 

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome