fbpx

Post Detail

Копирайтър - Веселка Проданова

Можете ли да получите добра блог статия за 20 лв?

Защо много предприемачи са готови да дадат 50-100 лева за едно подстригване, но не и за качествена блог статия? Защо процесът на писане, четене, редактиране и отново редактиране е толкова подценяван? Ами, може би, защото голяма част от хората не знаят колко работа стои зад една добре подготвена блог статия, която да носи нужната полезност на представената целева група и да се класира в Google пространството. 

Можете ли да получите добра блог статия за 20 лв?

Отговорът от моята гледна точка е категорично НЕ – ако търсите комплексна професионална услуга (експертност, оптимизация на съдържанието, полезност)

Ако се върна назад, когато започнах своя професионален път, аз също съм писала статии за 15-20 лв.. Но, тогава и цените бяха други, а и аз ясно заявявах пред моите клиенти своя крехък опит. Въпреки това, аз винаги давах всичко от себе си, за да напиша най-доброто във всеки един текстов материал. 

Е, сега забелязвам леки пропуски, но заключението ми е, че съм се справяла добре. Самата аз обаче оценявах, колко подценявах труда си. Знаех и, че това някой ден ще се промени. 

Та, да се върнем отново на въпроса, след лекото лирическо отклонение. Може би бихте могли да получите блог статия за 20 лв., която да се хареса на вашия кръг потребители, ако е написана от копирайтър с малък опит, който полага огромно старание да се развива и учи. Всяко начинание започва с по-ниско заплащане, но опита учи и развива, което е необходимо на всеки контент спецаилист.

Какво точно ще получите, ако договорите блог статия за 20 лв?

Отговорът трябва да ви е ясен, макар и да мислите, че сте “прецакали системата”, или по-скоро някой копирайтър. Е, аз ще ви отговоря като специалист, който пише статии ежедневно.

  • Първо, да не ви разочаровам, но ще получите стойност почти 0 – не го казвам, за да ви ядосам, но най-вероятно ще получите текст с нулев пълнеж и празни приказки. Това е така, защото една задълбочена статия изисква проучване, разбиране, търсене на пълноценна информация. С една дума – много време;
  • Второ, не е изключено да получите копиран текст, със съвсем лека корекция тук-там (ако имате малко късмет) – това може много лесно да се провери в така верния ни приятел Google. Напишете заглавието в търсачката и проверете първите няколко линка;
  • Трето, такъв тип блог статия може би ще подмине всеки ваш потенциален или бъдещ клиент. Повярвайте ми, клиентът на новото време проучва – бранда, продуктите, сравнява цени и т.н. А вие не искате това, нали?

Малък бюджет за съдържание, но знаете, че блог статия от 20 лв няма да ви свърши работа?

Какво да правите, ако се намирате точно в тази ситуация?

Тук мога да ви посъветвам следното:

  • Бъдете откровени с копирайтъра, с който преговаряте – много по-добре е да обясните ситуацията, за да се намери по-оптимално решение;
  • Заложете на по-малък брой текстове месечно, но с по-високо качество;
  • Изчакайте няколко месеца, ако очаквате да натрупате по-голям капитал, за да можете да си позволите наистина качествено, интересно и “модерно” съдържание, изготвено от копирайтър с опит.

А сега ви пожелавам да можете да си позволите да публикувате свежи, леки и удобни за четене текстове. Ако се нуждаете от копирайтинг услуги, можете да ме потърсите тук

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

MenuHome