fbpx

Post Detail

копирайтинг

6 примера за скучно съдържание, които е добре да избягваме

Знаете ли, че 70% от съдържанието, което се споделя, не ангажира, защото аудиторията го намира за скучно? Интересно ли ви е да разберете защо е така? Ето няколко примера за скучно съдържание, както и идеи, с които можете да избегнете публикуването на подобни постове. 


6 примера за скучно съдържание

Скучните примери за маркетинг на съдържанието са безброй, но ето няколко базови, които ще ви променят мирогледа при създаване на следващия блог пост или публикация за социалните мрежи.


Не казваме нищо ново

Ако сами пишете текстовете в блога си, във Фейсбук или Инстаграм, а това не влиза във вашите компетенции, много често се получават повторения на едни и същи теми. Тази тактика не е работеща за бизнеса ви – не печели повече клиенти, продажби или добър рейтинг. Обикновено резултатът е следният – вие се отегчавате, а след това отегчавате и вашата аудитория, която ясно ви показва, че няма интерес към публикациите, след като не реагира по никакъв начин. 

Предложете “свежо съдържание”, намирайки копирайтър, който да опознае добре бизнеса ви, както и да създава креативни и стойностни текстове за вашия уебсайт, онлайн магазин или профили в социалните мрежи.  

Публикациите звучат твърде сложно

Употребата на терминологии и сложни думи не привлича и не ангажират аудиторията. За да впечатлите с контент, трябва да публикувате нещо интересно, дори шеговито, нещо различно, лесно и приятно за четене. 

Сложното съдържание е за научни цели. Онлайн публиката ви има нужда от нещо разпускащо. Едва след като ги “завладеете”, тогава следва да им покажете деликатно, че имат нужда от вашите продукти или услуги. 

Съдържание, което е лишено от индивидуалност

За да бъдете разпознаваеми в тълпата, трябва да изпъкнете с индивидуалност. Често това си проличава не само по опаковката на продуктите или тяхното естество, но и от публикациите ви. 

Много лесно можете да създадете лошо впечатление за компанията или бранда ви, ако не подходите с добре представени блог постове или публикации в социалните мрежи. Постарайте се да предоставяте уникален копирайтинг – проявете хумор, покажете загриженост към клиентите, изградете свой собствен стил чрез съдържанието.


Неподходящ изказ и стил на писане

Писането е умение, което не всеки търговец или предприемач притежава, а и не е необходимо. Въпреки това, често се изявяват като копирайтъри, които пишат нещо за пълнеж, но то не е подходящо по отношение на изказа, стила, дори и като дължина. Непознавайки цялостната структура на различните текстови формати, бихте забъркали един хаос в платформите, които споделяте. 

Вашият екип трябва да включва опитен копирайтър, който знае как да ангажира аудиторията ви. Тогава ще получите качествено съдържание – с правилен подбор на ключови думи, подходящ изказ, без правописни и пунктуационни грешки, привеждайки плавно вашите потенциални клиенти в една добре обмислена продажбена фуния.


Предимно маркетингови текстове

Ясно е, че всяко съдържание е създадено с конкретна цел – популяризиране на марката, представяне, привличане на аудитория, директна продажба и т.н. Потребителите обаче, първо, търсят стойността – желаят да научат нещо ново и полезно за тях, с което да решат проблем или да намерят решение. Затова и чисто промоционалните и маркетингови текстове или видеа са скучни и предвидими от аудиторията. 

Всяка нова публикация, която създавате, трябва да носи стойност за читателите. Ако искате да споменете продуктите си в някои от публикациите си, включете ги предимно като призив за действие в края (СТА), например “разгледайте нашите продукти”.

Като обобщение мога да ви посъветвам да се вглеждате по-детайлно в техниките за писане и да вложите иновативни или неизпробвани подходи за съдържание. Има много възможности за целенасочени текстове, а аудиторията заслужава да получава най-доброто съдържание. Учейки се от предишни грешки, можем да създадем контент, който не само ангажира, но вдъхновява и изгражда дългосрочни връзки с нашата аудитория. 

Spread the love

MenuHome