С едно експертно продуктово описание получавате шанс за продажба 24 часа в денонощието. Не са достатъчни само красиви снимки, аудиторията очаква висока информираност за продуктите, които предлагате.

Какво представлява продуктовото описание и важно ли е то за вашия онлайн магазин?Описанието на продукта е вид маркетингова стратегия, която има за цел да информира клиента за даден продукт и да го убеди, че той е точно за него.

Всяко продуктово описание трябва да включва информация по следните компоненти:

  • Ползите на продукта;
  • Отличителните черти спрямо други продукти;
  • Характеристиките и функциите на продукта.

Доброто продуктово описание отговаря на въпроси от типа : Какво печели клиентът, купувайки точно тази стока? С какво се отличава този продукт от конкурентите? Какви допълнителни преимущества му носи този продукт? Ще може ли този продукт да реши възникналия проблем? 

Ключът на тези въпроси се крие в качествено написаното продуктово описание. То трябва да е представено по лесен и разбираем начин за четене.

Бихте ли закупили смартфон, таблет или лаптоп, ако пред вас има само една снимка? Колкото и да сте привлечени от външния вид или от високото качество на снимките, най-вероятно характеристиките са ви много по-важни. Подобно е и с дрехите. Макар да спадат към стоките за ежедневна употреба, в сравнение с някои електроуреди и техники, всеки човек иска бъде облечен с възможно с най-удобната дрехаа, а понякога търсенето на конкретен модел, цвят или материя е без компромис.

Често потребителите са склонни да платят по-висока сума, за да задоволят изискванията си и потребността. Вашият продавач-консултант в сайта ви е именно продуктовото описание.

Какво включва качественото продуктово описание?

 Ето кои са важните компоненти:

 

    • Оригиналност – дублирането на съдържание е липса на професионализъм и това се забелязва от клиента. Продуктовото описание трябва да бъде разбираемо, уникално и поднесено възможно най-оригинално;

    • Конкретност – описанието трябва да е ясно, точно и максимално кратко. В моя процес на работа се придържам към “ефекта на сканиране” – читателят да “улови” с един поглед това, което търси;

    • Гъвкавост по отношение на аудиторията – нуждите на купувача са от най-голямо значение. Текстът на продуктовото описание показва индиректно, че изобилието в наличната продуктова гама е достатъчна, за да направи своя избор и да задоволи потребностите си;

  • Описание на всички допълнителни характеристики – важно е да се впише всеки важен детайл за продукта, за да се предизвика възможно най-скорошна поръчка. Например, ако бизнесът ви е свързан с дрехи, изключително важно е да има таблица с точните размери и вида материя (има хора с алергични реакции от някои видове тъкани). При продажба на обувки е добре да се знаят характеристики като стил, цвят, подметка, тип, материал на външна и вътрешна част и други.

Ако във физическите магазини не винаги можете да намерите пълния асортимент от продукти, то в уебсайтът има всичко, позволява бързо и лесно пазаруване, от почти всяко кътче на света! 

Заложете на индивидуалност в бранда, качествено изработен и поддържан сайт и професионално написани продуктови описания!

Нека обсъдим вашия проект!

Очаквам запитванията ви в контактната форма, по имейл или по телефона! Ще бъда на разположение за вас, ако се нуждаете от консултация и изготвяне на продуктови описания за вашия онлайн магазин.