Какво е лендинг страница?

Това е т.нар. целева страница – иновативен маркетинг способ, който служи за привличане на нови клиенти или потребители, които имат интерес към ваши продукти или услуги. Казано по друг начин, това е всяка уеб страница, върху която посетителите на конкретен сайт кликат, когато го посетят за първи път. 

Благодарение на едно “красиво”, ясно и конкретно съдържание, вие можете да достигнете до повече клиенти, както и да стартирате една много по-успешна маркетинг кампания. Много често целевата страница се използва като цел за “входящ маркетинг” – той е порталът, през който вашите посетители преминават, след което много по-лесно можете да съберете желаните данни от тях (събиране на имейли и създаване на имейл листи). 

Каква е целта на лендинг страницата?

Лендинг страницата (landing page) има един основен фокус! 

Лендинг страницата превръща посетителите в сайта ви в клиенти!

Лендинг страница

Трябва да е изцяло обвързана с тематиката на кампанията. Какво имам предвид? Каква точно лендинг страница бихте могли да създадете и защо?

Ето няколко конкретни заглавия за различни сфери на дейност с ясни цели:

 • Наеми яхта и отпразнувай своя звезден момент;
 • Организиране на мечтаната ваканция за твоето дете – летен лагер за деца от 6-11 години;
 • Подари уникален подарък на твоята жена;
 • Научи английски език на говоримо ниво за три месеца.

Всички тези заглавия подсказват главната идея. С думи като “научи”, “подари”, “наеми”, аудиторията се подтиква да вземе бързо решение за действие – това са т.нар активни фактори в заглавието, които действат на подсъзнателно ниво. 

Какво трябва да включва целевата страница?

За да е успешна една целева страница, трябва да съдържа немалък брой компоненти:

 • Максимално подходящо заглавие за кампанията, която желаете да стартирате;
 • Конкретни и кореспондиращи подзаглавия по темата;
 • Грабващо вниманието изображение на продукта/услугата;
 • Описание на ползите, функциите и характеристиките;
 • Социално доказателство, с което ще покажете одобрение от други клиенти (над 100 изпробвали,над 50% от нашите клиенти правят повторна поръчка);
 • Препоръки от клиенти (много силен и успешен способ за решение на покупка);
 • Силен финал с призив за действие и формуляр за попълване на посетителите (например: напишете своя имейл, за да ви информираме при бъдещи отстъпки или нови продукти);
 • Декларация за поверителност, с която гарантирате на посетителите си, че няма да се злоупотребява с техните лични данни.

За да имате успех с текущата лендинг страница, не забравяйте за най-важния елемент, а именно призива за действие (call-to-action). Нека не бъде натрапчив, но е препочително да бъде повече от един, ако имате по-дълга целева страница (над 800-1000 думи). Завършете силно с най-важните ползи и предимства на продуктите или услугите, които предлагате!

Готови ли сте да създадете своя лендинг страница, за да имате една успешна кампания, която да доведе до повече продажби или поръчки за услуги?

Нека обсъдим вашия проект!

Очаквам запитванията ви в контактната форма, по имейл или по телефона! Ще бъда на разположение за вас, ако се нуждаете от консултация и изготвяне на лендинг страници за ваша предстояща кампания.