Вие сте отдавна в света на бизнеса или току що “прохождате”? Поръчали сте създаване на собствен корпоративен сайт или разполагате с него отдавна, но продажбите Ви не са задоволителни? Във всички тези случаи си задавате въпроси от типа: Ами сега, какво да правя? Как да продавам по-добре? Не се притеснявайте, защото винаги има решение.

Ако няма създадено, заедно ще го измислим. Моето мнение е, че отговорът на всички тези въпроси е кратък, точен и ясен. Нуждаете се от текст с по-голям обем, за да информира детайлно  Вашите клиенти за всичко онова, което правите, както и 100% уникален, за да покаже индивидуалността Ви.

Съдържанието повишава информираността на аудиторията, а ценното съдържание ги привлича към Вашия бранд. Тайничко биват подтиквани да получат нещо сега. Никой не може да “устои” на специални оферти, след като разбере полезността на даден продукт или услуга. Когато не става въпрос за “празни приказки”, може да се изгради истинско доверие.

Това, разбира се, не е никак лесно, и изисква продължителни усилия. Позволете ми да Ви окажа съдействие в тежката битка. Ще събера факти, за да заинтригувам и задържа посетителите в сайта Ви. След това съвсем спокойно може да очаквате постигането на резултатите, към които се стремите. Много статистики сочат, че е необходима ясна стратегия за контент. Факт е, че точно подбраните думи, казани по разбираем и увлекателен начин, са склонни да “изкачват върхове”. Моят стремеж е да направя точно това.

Как създавам качествени статии, които работят в полза на малкия и големия бизнес?

Избирам привлекателно заглавие 

Това е пътят, който убеждава хората да прочетат написаното. Само една кратка фраза или няколко думи в началото могат да предизвикат реакция в положителна насока за Вас. Действа на подсъзнателно ниво, нещо като първото добро впечатление – важно е за по-нататъшната комуникация. Затова стремежът ми е да оставя такова в читателите чрез текст, а Вие да продължите със същинската част – качествено предлагане на стока или извършването на услуга.

Аз гарантирам за “магнетичното заглавие”, от което има нужда всяка статия. Стремя се към думи, които да звучат по нов и непознат начин, да бъдат впечатляващи, конкретни и описващи написаното в същинската част. В същото време се придържам към това, което се търси в областта, защото е съществен момент за Вашето намиране в онлайн пространството.

Разделям темата на подтеми и абзаци за по-подреден вид и лесно ориентиране в информацията на статията

В началото читателите са доста дистанцирани, а моята роля е да ги доближа до Вашия бизнес. Когато са преминали през заглавието и то ги е заинтригувало, следва да подготвя публиката за това, което ще прочете по-нататък. Спомнете си училищните години, когато учителите започваха с обяснение на своите ученици за това, което ще научат.

Същото е и при нас – копирайтърите. Целта ми е да “обслужа” аудиторията чрез текст – да искат още и още, без да звучи неразбираемо и объркващо. Обичам да казвам сериозни неща, които да се четат леко. Практиката ми показва, че стават чудеса чрез ясно и подходящо разделение на подзаглавия, абзаци, параграфи и булети.

За мен е важно всеки читател да се почувства “обвързан” със статията

Вероятно сте чели материали на различни теми и сте си казвали, че все едно е написано за Вас.

Аз се стремя читателят да откликне на статията с думите :

“Най-накрая! Това, което ми трябва!” Тази кратка фраза говори повече от каквито и да било други думи.

Хората са много по-заинтересовани, ако открият някаква лична връзка с тях самите. Чувстват се значими, което обикновено ги води към Вас – към това, с което сте способни да им помогнете. Веднъж, докоснали се до Вашата работа, и изградили взаимно доверие, си осигурявате сигурни дългосрочни клиенти. Аз ще направя първата стъпка за Вас.

Придържам се към изготвяне на качествено съдържание 

Съдържанието може да бъде дълго и подробно, но това не значи, че е добро и даже, че “става”. Точният текст е усет и буквално се “лее”. Вникването в материята и стремежът към казване на същественото чрез правилния подбор на думи са незаменима част от моята работа.

Един контент специалист трябва да е готов на много, за да се постигне “черешката на тортата” в тази област на маркетинга – Аз на всичко! Клиентите имат нужда да се докоснат до Вашата работа, да усетят загриженост и оказване на помощ в написаното. Аз мисля в различни насоки, някои от които са следните : 

  • Поднасям нова и непозната информация
  • Уча как да се справят с нещо, с което изпитват затруднения
  • Подтиквам към преразглеждане на някои аспекти от друг ъгъл
  • Помагам за вземане на по-бързо решение при известни колебания
  • Споделям практики, които ще биха могли да послужат на всеки в бъдеще
  • Понякога използвам шеги, които се запомнят за по-дълго

Не сте длъжни да разбирате от всичко, затова не се обвинявайте, че нямате способността да напишете сами текстовете, които са Ви необходими. Аз ще го направя вместо Вас, и то с огромно желание и професионализъм. Определям работата си като приятно занимание, което практикувам с много страст. Статиите могат да са свързани с различни подцели – информиране за голямо събитие около бранда Ви, показност на продуктите или услугите, които предлагате, тяхното високо качество, полезност и други.

Ясно е, че генералната цел е продажби…. значителни продажби. Преди това обаче, трябва много внимателен подход и изграждане на доверие между Вас и посетителите на уеб сайта. Е, още ли се колебаете? Действайте по-бързо, защото борбата в предлагането е безмилостна. В този момент Вашите конкуренти вероятно генерират ръст в трафика и поръчките, и то на база качествено и професионално изготвени статии.